Printer Friendly Version Forum malih i srednjih preduzeća: “Adria – Region sa potencijalom”, Cirih 15. maj 2012. @ 21 March 2013 01:41 PM

U Cirihu je 15.maja 2012. održan forum “Adria: Region mit Potenzial” u organizaciji OSEC na kome je učestvovalo više desetina švajcarskih malih i srednjih preduzeća, zainteresovanih za poslovanje u Srbiji i/ili region Zapadnog Balkana. Cilj ovog foruma bio je upoznavanje potencijalnih malih i srednjih švajcarskih preduzeća/investitora sa mogućnostim ulaganja i uslovima poslovanja u Srbiji i drugim zemljama regiona. Učešće su, pored predstavnika Srbije, uzeli predstavnici Slovenije,  Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Vrlo uspešnu prezentaciju mogućnosti ulaganja  u Republiku Srbiju dao je Nikola Janković, savetnik za strana ulaganja u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (www.siepa.gov.rs ), dok je vrlo efektnu “priču o uspehu” švajcarskog malog, ali uspešnog preduzeća u Srbiji, dao Andre Majer, vlasnik Meier-mechanic AG, iz okoline Lucerna.


Nakon završetka zvaničnog dela foruma, naša delegacija je imala veliki broj bilateralnih susreta sa predstavnicima zainteresovanih švajcarskih malih i srednjih preduzeća.