Printer Friendly Version Форум малих и средњих предузећа: “Адриа – Регион са потенцијалом”, Цирих 15. мај 2012. @ 16 April 2013 11:28 AM

У Цириху је 15.маја 2012. одржан форум “Adria: Region mit Potenzial” у организацији OSEC на коме је учествовало више десетина швајцарских малих и средњих предузећа, заинтересованих за пословање у Србији и/или регион Западног Балкана. Циљ овог форума био је упознавање потенцијалних малих и средњих швајцарских предузећа/инвеститора са могућностим улагања и условима пословања у Србији и другим земљама региона. Учешће су, поред представника Србије, узели представници Словеније,  Хрватске и Босне и Херцеговине.

Врло успешну презентацију могућности улагања  у Републику Србију дао је Никола Јанковић, саветник за страна улагања у Агенцији за промоцију извоза и страних улагања (www.siepa.gov.rs ), док је врло ефектну “причу о успеху” швајцарског малог, али успешног предузећа у Србији, дао Андре Мајер, власник Meier-mechanic AG, из околине Луцерна.

Након завршетка званичног дела форума, наша делегација је имала велики број билатералних сусрета са представницима заинтересованих швајцарских малих и средњих предузећа.