Printer Friendly Version Делегација Народне Скупштине Републике Србије у посети Швајцарској, 14 - 19. септембар 2014. @ 19 September 2014 12:59 PM

Берн, 14 - 19. 9. 2014. - У оквиру пројекта УНДП "Oversight function and transparency of the Parliament", у сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу, делегација народних посланика и државни ревизор боравили су у студијској посети Швајцарској и имали више сусрета са колегама из Савезног парламента Швајцарске, као и са представницима савезних и кантоналних власти, укључујући Савезни департман за спољне послове, Државни секретаријат за економске послове, Савезну ревозорску институцију и Канцеларију државног тужиоца Швајцарске. Циљ посете било је упознавање са најбољим примерима швајцарске праксе у комуникацији са грађанима и парламентарне контроле трошења јавних финансија.

Делегација је ималу прилику да разговара са др Снежаном Јанковић, амбасадором Републике Србије у Берну, и представницима српске дијаспоре у Швајцарском на пријему организованом 18. септембра у Амбасади.