Printer Friendly Version Delegacija Narodne Skupštine Republike Srbije u poseti Švajcarskoj, 14 - 19. septembar 2014. @ 19 September 2014 01:07 PM

Bern, 14 - 19. 9. 2014. - U okviru projekta UNDP "Oversight function and transparency of the Parliament", u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju, delegacija narodnih poslanika i državni revizor boravili su u studijskoj poseti Švajcarskoj i imali više susreta sa kolegama iz Saveznog parlamenta Švajcarske, kao i sa predstavnicima saveznih i kantonalnih vlasti, uključujući Savezni departman za spoljne poslove, Državni sekretarijat za ekonomske poslove, Saveznu revozorsku instituciju i Kancelariju državnog tužioca Švajcarske. Cilj posete bilo je upoznavanje sa najboljim primerima švajcarske prakse u komunikaciji sa građanima i parlamentarne kontrole trošenja javnih finansija.

Delegacija je imalu priliku da razgovara sa dr Snežanom Janković, ambasadorom Republike Srbije u Bernu, i predstavnicima srpske dijaspore u Švajcarskom na prijemu organizovanom 18. septembra u Ambasadi.