Printer Friendly Version Посета саветнице председника Јасмине Митровић Марић, у својству изасланика председника Републике Србије Томислава Николића поводом обележавања стогодишњице од почетка Првог светског рата @ 8 December 2014 09:27 AM

     У Берну је 30.11.2014.г. обележена стогодишњица од почетка Првог светског рата. Манифестација под називом „Сто година после“, организована је од стране наставног особља српске допунске школе у Швајцарској. Покровитељ манифестације је био председник Републике Србије г-дин Томислав Николић, а подршку у организацији пружила је Амбасада РС у Берну. У својству специјалног изасланика председника Р.Србије, у Берн је овим поводом допутовала саветница председника др Јасмина Митровић Марић.

     У Амбасади је у част др Ј.Митровић Марић, организован коктел на којем су били присутни организатори манифестације са својим гостима, као и поједини представници српске дијаспоре из Швајцарске.

     У просторијама основне школе „Швабгут“ у Берну, одржана је главна манифестација. Саветница председника Републике др Митровић Марић је одржала надахнут говор, који је оставио изузетан утисак на све присутне. Аула школе је била препуна, а песмом и музиком коју су изводила деца из више градова Швајцарске, Београда, Вуковара и Хамбурга, евоцирана су тешка сећања на губитке и патње које је Србија претрпела током Великог рата.