Printer Friendly Version Poseta savetnice predsednika Jasmine Mitrović Marić, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata @ 8 December 2014 12:18 PM

      U Bernu je 30.11.2014.g. obeležena stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata. Manifestacija pod nazivom „Sto godina posle“, organizovana je od strane nastavnog osoblja srpske dopunske škole u Švajcarskoj. Pokrovitelj manifestacije je bio predsednik Republike Srbije g-din Tomislav Nikolić, a podršku u organizaciji pružila je Ambasada RS u Bernu. U svojstvu specijalnog izaslanika predsednika R.Srbije, u Bern je ovim povodom doputovala savetnica predsednika dr Jasmina Mitrović Marić.

      U Ambasadi je u čast dr J.Mitrović Marić, organizovan koktel na kojem su bili prisutni organizatori manifestacije sa svojim gostima, kao i pojedini predstavnici srpske dijaspore iz Švajcarske.

      U prostorijama osnovne škole „Švabgut“ u Bernu, održana je glavna manifestacija. Savetnica predsednika Republike dr Mitrović Marić je održala nadahnut govor, koji je ostavio izuzetan utisak na sve prisutne. Aula škole je bila prepuna, a pesmom i muzikom koju su izvodila deca iz više gradova Švajcarske, Beograda, Vukovara i Hamburga, evocirana su teška sećanja na gubitke i patnje koje je Srbija pretrpela tokom Velikog rata.