Printer Friendly Version ИНФОРМАЦИЈА О ПРИКУПЉАЊУ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ЗА ПРИХВАТ ИЗБЕГЛИЦА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ @ 24 September 2015 10:59 AM

     Поводом повећаног прилива избеглица, Влада Р. Србије је образовала Радну групу за решавање проблема „Мешовитих миграционих токова“, која је задужена да прати, анализира и разматра питања у вези са повећаним приливом миграната у нашу земљу. Радном групом председава министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Истовремено, у току је и процедура Владе Р. Србије да се у што краћем року, отворе посебни наменски рачуни у динарима и девизама (мултивалутни рачун) за прикупљање донаторске и хуманитарне помоћи у новцу.
     Све неопходне информације у вези са слањем хуманитарне помоћи, могу се пронаћи на интернет сајту Управе царина Р. Србије: www.upravacarina.rs , у делу хуманитарна помоћ – законске процедуре и друге информације о слању хуманитарне помоћи из иностранства у Р. Србију.
     Такође, информације о отпреми хуманитарне помоћи, неопходној пратећој документацији, као и о врстама робе која је потребна, могу се добити од Црвеног крста Србије упитом на адресу: indep@redcross.org.rs .