Printer Friendly Version INFORMACIJA O PRIKUPLJANJU HUMANITARNE POMOĆI ZA PRIHVAT IZBEGLICA U REPUBLICI SRBIJI @ 24 September 2015 11:02 AM

     Povodom povećanog priliva izbeglica, Vlada R. Srbije je obrazovala Radnu grupu za rešavanje problema „Mešovitih migracionih tokova“, koja je zadužena da prati, analizira i razmatra pitanja u vezi sa povećanim prilivom migranata u našu zemlju. Radnom grupom predsedava ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Istovremeno, u toku je i procedura Vlade R. Srbije da se u što kraćem roku, otvore posebni namenski računi u dinarima i devizama (multivalutni račun) za prikupljanje donatorske i humanitarne pomoći u novcu.
     Sve neophodne informacije u vezi sa slanjem humanitarne pomoći, mogu se pronaći na internet sajtu Uprave carina R. Srbije: www.upravacarina.rs , u delu humanitarna pomoć – zakonske procedure i druge informacije o slanju humanitarne pomoći iz inostranstva u R. Srbiju.
     Takođe, informacije o otpremi humanitarne pomoći, neophodnoj pratećoj dokumentaciji, kao i o vrstama robe koja je potrebna, mogu se dobiti od Crvenog krsta Srbije upitom na adresu: indep@redcross.org.rs .