Printer Friendly Version Oдржане билатералне политичке консултације Mинистарства спољних послова Републике Србије и Савезног департмана за спољне послове Швајцарске Конфедерације, 18. децембар 2015. године @ 3 February 2016 09:13 AM

     Дана 18. децембра 2015. године одржане су билатералне политичке консултације Mинистарства спољних послова Републике Србије и Савезног департмана за спољне послове Швајцарске Конфедерације. Две делегације предводили су државни секретар Министарства спољних послова Србије, амбасадор Роксанда Нинчић, и државни секретар швајцарског Савезног департмана за спољне послове, Ив Росије.
     Две стране су у једном садржајном разговору анализирале широк спектар политичких питања, како оних који се односе на билатералне односе Србије и Швајцарске, тако и регионалне теме везане за простор Западног Балкана, посебно у контексту односа Србије са својим суседима. У оквиру политичких консултација, разговарало се и о европским питањима, посебно оним који се односе на избегличку кризу и начине њеног решавања.
     Током разговора, истакнути су добри односи Србије и Швајцарске, као и висок ниво политичког дијалога који је током консекутивног председавања ОЕБС од стране две државе, у периоду 2014 - 2015. године, још више добио на динамици. Такође, констатован је и висок ниво економских односа Србије и Швајцарске, уз нагласак да постоје добри услови за њихово додатно унапређење.
     Две стране су договориле да наредне консултације буду одржане током 2016. године, у Београду.