Printer Friendly Version Учешће председника Владе Републике Србије Александра Вучића на Светском економском форуму у Давосу, од 20. до 22. јануара 2016. године @ 3 February 2016 09:19 AM

     Председник Владе Републике Србије Александар Вучић учествовао је од 20. до 22. јануара о.г. на Годишњем састанку Светског економског форума у Давосу, на позив оснивача и председника Форума Клауса Шваба.
     Том приликом, ПВ А.Вучић је имао веома запажену улогу,  пре свега као учесник једног од најпосећенијих панела '''Од миграција до интеграција''. Том приликом, председник Владе Србије је, поред вицеканцелара Немачке Зигмара Габријела, премијера Шведске Штефана Левена, директора Међуанродне организације за миграције Лeјсија Свинга и председника америчке компаније ''Чобани'', Хамдија Улукаје, говорио о односу Србије према избеглицама, изазовима са којима је суочена и потреби постојања јединственог европског решења као одоговора на реакције присутних, који су похвално говорили о односу Србије према избеглицама и о реалном сагледавању проблема на начин на који их је изнео ПВ А.Вучић.
     На маргинама Форума, ПВ А.Вучић је имао низ билатералних састанака са званичницима осталих држава, као и представницима страних компанија и привредног сектора. Такође, дао је и интервију агенцијама Ројтерс и Блумберг, као и швајцарском дневном листу Блик.