Printer Friendly Version Učešće predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, od 20. do 22. januara 2016. godine @ 3 February 2016 10:04 AM

     Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je od 20. do 22. januara o.g. na Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, na poziv osnivača i predsednika Foruma Klausa Švaba.
     Tom prilikom, PV A.Vučić je imao veoma zapaženu ulogu,  pre svega kao učesnik jednog od najposećenijih panela '''Od migracija do integracija''. Tom prilikom, predsednik Vlade Srbije je, pored vicekancelara Nemačke Zigmara Gabrijela, premijera Švedske Štefana Levena, direktora Međuanrodne organizacije za migracije Lejsija Svinga i predsednika američke kompanije ''Čobani'', Hamdija Ulukaje, govorio o odnosu Srbije prema izbeglicama, izazovima sa kojima je suočena i potrebi postojanja jedinstvenog evropskog rešenja kao odogovora na reakcije prisutnih, koji su pohvalno govorili o odnosu Srbije prema izbeglicama i o realnom sagledavanju problema na način na koji ih je izneo PV A.Vučić.
     Na marginama Foruma, PV A.Vučić je imao niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima ostalih država, kao i predstavnicima stranih kompanija i privrednog sektora. Takođe, dao je i interviju agencijama Rojters i Blumberg, kao i švajcarskom dnevnom listu Blik.