Printer Friendly Version POSETA PREMIJERA R. SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA CIRIHU, 08-09.12.2016. @ 13 December 2016 09:58 AM

Predsednik Vlade R. Srbije A.Vučić, boravio je u poseti Švajcarskoj Konfederaciji 08. i 09. decembra o.g. Tom prilikom, PV A.Vučić je učestvovao na skupu „World Minds“ u Cirihu. Reč je o skupu lidera iz sveta nauke, umetnosti i ekonomije koji su razmenili iskustva iz oblasti naprednih tehnologija, privrede, društvenih odnosa, nauke i kulture.
PV A.Vučić je otvorio skup, zajedno sa predsednikom Švajcarske Konfederacije J.Šnajder-Amanom. U okviru svog izlaganja na Konferenciji „World Minds“, PV A.Vučić je govorio o konkretnim rezultatima koje je postigla Vlada R. Srbije na planu sprovođenja ekonomskih reformi, procesu evropskih integracija Srbije, reformi obrazovanja i značaju saradnje koju Srbija ostvaruje sa Švajcarskom u oblasti dualnog obrazovanja.
PV A. Vučić imao je i odvojen susret sa predsednikom Švajcarske J.Šnajder-Amanom i tom prilikom razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i Švajcarske.