Printer Friendly Version ПОСЕТА МИНИСТРА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА ВЛАДАНА ВУКОСАВЉЕВИЋА ШВАЈЦАРСКОЈ, 26 – 28.1.2017. @ 7 February 2017 08:50 AM

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић боравио је у посети Швајцарској, 26 - 28.1.2017. Том приликом, присуствовао је концерту Немање Радуловића у Женеви, 26.1.2016. године, где се присутнима обратио говором  поводом стогодишњице отварања српске амбасаде у Швајцарској.
Такође, министар В. Вукосављевић се састао са швајцарским министром задуженим за културу Аленом Берзеом. Министри Вукосављевић и Берзе, на састанку у Лозани, сложили су се да Швајцарска и Србија имају традиционално добре билатералне односе и оценили овај састанак врло важним, с обзиром на то да постоји значајан простор за унапређење и интензивирање сарадње двеју земаља у области културе.
Истог дана, 27.1.2017., министар В. Вукосављевић се састао у Берну и са И. Фишером, замеником директора Савезне канцеларије за културу.
Министар Вукосављевић је позвао представнике Савезне канцеларије за културу да посете Србију и изразио спремност за јачање сарадње институција културе двеју земаља, као и размену искустава и идеја у свим сегментима културне сарадње.