Printer Friendly Version POSETA MINISTRA KULTURE I INFORMISANjA VLADANA VUKOSAVLjEVIĆA ŠVAJCARSKOJ, 26 – 28.1.2017. @ 7 February 2017 08:50 AM

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević boravio je u poseti Švajcarskoj, 26 - 28.1.2017. Tom prilikom, prisustvovao je koncertu Nemanje Radulovića u Ženevi, 26.1.2016. godine, gde se prisutnima obratio govorom  povodom stogodišnjice otvaranja srpske ambasade u Švajcarskoj.
Takođe, ministar V. Vukosavljević se sastao sa švajcarskim ministrom zaduženim za kulturu Alenom Berzeom. Ministri Vukosavljević i Berze, na sastanku u Lozani, složili su se da Švajcarska i Srbija imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose i ocenili ovaj sastanak vrlo važnim, s obzirom na to da postoji značajan prostor za unapređenje i intenziviranje saradnje dveju zemalja u oblasti kulture.
Istog dana, 27.1.2017., ministar V. Vukosavljević se sastao u Bernu i sa I. Fišerom, zamenikom direktora Savezne kancelarije za kulturu.
Ministar Vukosavljević je pozvao predstavnike Savezne kancelarije za kulturu da posete Srbiju i izrazio spremnost za jačanje saradnje institucija kulture dveju zemalja, kao i razmenu iskustava i ideja u svim segmentima kulturne saradnje.