Printer Friendly Version ИЗЛОЖБА „ЗЛАТНЕ НИТИ ЋИРИЛИЦЕ“ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „НЕГУЈМО СРПСКИ ЈЕЗИК“ @ 12 March 2018 12:57 PM

У Амбасади Републике Србије у Берну је 9. марта 2018. године, у оквиру акције „Негујмо српски језик“, одржана изложба веза и златовеза ћириличног писма под насловом "Златне нити ћирилице".
       Изложбу ћириличних слова у везу и златовезу са мотивима из Мирослављевог јеванђеља приредило је удружење „Бео етно визија“ из Београда, које на овај начин промовише лепоту ћириличног писма, као чувара српске културне баштине, вековне традиције, духовности и идентитета.
       Изложба је била праћена предавањем Јање Тодоровић, филолога и књижевнице, о историји ћирилице и значају њеног опстанка, уз видео презентацију древних ћириличних споменика и књижевних списа, коју је приредио Душан Тодоровић.
       Њихово гостовање у Швајцарској омогућила је књижара „СТАНИ“ из Бадена, поводом обележавања 20 година свог рада, у сарадњи са Српским културним савезом Швајцарске и Допунском школом на српском језику у кантону Аргау.
        Присутнима се видео поруком обратио и Арно Гујон, француски хуманитарац, оснивач невладине организације "Солидарност за Косово" и изврстан говорник српског језика.