Printer Friendly Version DODELA NAGRADA POBEDNICIMA LITERARNOG KONKURSA „ČUVAJMO SRPSKI JEZIK, JER ON ČUVA NAS“, 16.6.2018. @ 19 June 2018 02:39 PM

Ambasada je, u okviru akcije „Negujmo srpski jezik“, a povodom Dana slovenske pismenosti, raspisala literarni konkurs pod nazivom „Čuvajmo srpski jezik, jer on čuva nas“, namenjen deci školskog uzrasta. Cilj literarnog konkursa bio je da podstakne razmišljanja kod naše dece koja su rođena u Švajcarskoj zašto je bitno da govore srpskim jezikom, da uče o srpskoj kulturi, da čitaju dela naših pisaca i da pohađaju Dopunsku školu na srpskom jeziku, u kojoj trenutno na teritoriji Švajcarske ima 1500 đaka.
Učenici čiji su radovi odabrani kao najbolji dobili su, pored plaketa i najpoznatijih dela srpskih pisaca, i majice „Negujmo srpski jezik“, koje je doniralo Ministarstvo kulture i informisanja.
            Pored nagrađenih, i ostali učenici koji su prisustvovali, dobili su nastavni materijal, značajan za dalje upoznavanje sa srpskom književnošću i kulturom i očuvanje i unapređenje znanja srpskog jezika, koji je donirala Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.
            Istog dana u Ambasadi u Bernu dodeljena su i svedočanstva maturantima o završenom osmogodišnjem školovanju u Dopunskoj školi na srpskom jeziku.