Printer Friendly Version POSETA GENERALNOG SEKRETARA PREDSEDNIKA REPUBLIKE NIKOLE SELAKOVIĆA ŠVAJCARSKOJ, 03. NOVEMBAR 2018. GODINE @ 6 November 2018 03:02 PM

Generalni sekretar predsednika Republike N. Selaković je tokom posete Švajcarskoj, otvorio 03. novembra u Dietikonu nadomak Ciriha 21. Dečiju smotru srpskog folklora Švajcarske, jednu od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija Srba u Švajcarskoj.
       U prepunoj dvorani, pred oko 2000 posetilaca, g. Nikola Selaković je, prenevši prisutnima pozdrave PRA. Vučića, izrazio visoko uvažavanje za sve što Savez srpskog folklora Švajcarske, učesnici smotre i ljubitelji folklora čine za očuvanje srpske kulture, tradicije i identiteta i van granica Srbije. On je pozvao sve prisutne da neguju svoju kulturu, jezik i identitet i da što češće dolaze u Srbiju, izrazivši nadu da će se mnogi i vratiti u maticu i svojim znanjem i iskustvima doprineti njenom napretku i razvitku.
U svom obraćanju, g. Nikola Selaković je saopštio da će svim izvođačima onog kulturno-umetničkog društva kome na smotri bude dodeljena prva nagrada, Republika Srbija pokloniti sedmodnevni boravak na Zlatiboru na leto 2019. godine.
Prisutnima se obratila i ambasador Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković, koja je izrazila posebno zadovoljstvo što je ovogodišnju manifestaciju podržao i otvorio generalni sekretar predsednika Republike, istakavši da to daje veliki podstrek kulturno-umetničkim društvima i organizatorima da sa još većim entuzijazmom nastave svoj rad.     
       Skup su pozdravili i predsednik Saveza srpskog folklora Švajcarske Nenad Milenković u svojstvu organizatora, domaćin smotre - predsednik KUD „Vuk Karadžić“ Željko Stojanović i protojerej Srpske pravoslavne crkve u Cirihu Branimir Petković.
Predsednik Saveza srpskog folklora Švajcarske N. Milenković ukazao je da je svojim dolaskom na smotru g. N. Selaković učinio veliku čast svima onima koji godinama vredno rade na očuvanju naše kulture i nacionalnog identiteta u Švajcarskoj, istakavši da je ovo prvi put od kada manifestacija postoji da visoki zvaničnik R. Srbije prisustvuje smotri.