Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ КОНФЕДЕРАЦИЈИ, 15.02.2019. @ 18 February 2019 03:16 PM

Амбасада Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији организовала је пријем поводом Дана државности, 15.02.2019. године. Уз пријем је уприличен и концерт чувеног српског виолисте Дејана Млађеновића, који је извoдио дела Баха и српског академика Дејана Деспића.
       Присутне је пре почетка концерта поздравила амбасадор Р. Србије у Швајцарској Снежана Јанковић и истакла да Србија и Швајцарска имају добре и разгранате билатералне односе, нагласивши да посебно чврсту спону између двеју земаља представља бројна српска дијаспора која живи у овој земљи.
       Пријем је био изузетно посећен, а међу званицама су били представници швајцарског Парламента, Министарства иностраних послова, Државног секретаријата за економске послове, Државног секретаријата за миграције, швајцарских компанија, дипломатског кора и бројне српске дијаспоре.
       Свечано обележавање Дана државности Р. Србије у Берну реализовано је уз подршку „AIR SERBIA“ и швајцарских компанија „STADLER“ и „EMILIO STEHER AG“.