Printer Friendly Version PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ KONFEDERACIJI, 15.02.2019. @ 18 February 2019 03:17 PM

Ambasada Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji organizovala je prijem povodom Dana državnosti, 15.02.2019. godine. Uz prijem je upriličen i koncert čuvenog srpskog violiste Dejana Mlađenovića, koji je izvodio dela Baha i srpskog akademika Dejana Despića.
       Prisutne je pre početka koncerta pozdravila ambasador R. Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković i istakla da Srbija i Švajcarska imaju dobre i razgranate bilateralne odnose, naglasivši da posebno čvrstu sponu između dveju zemalja predstavlja brojna srpska dijaspora koja živi u ovoj zemlji.
       Prijem je bio izuzetno posećen, a među zvanicama su bili predstavnici švajcarskog Parlamenta, Ministarstva inostranih poslova, Državnog sekretarijata za ekonomske poslove, Državnog sekretarijata za migracije, švajcarskih kompanija, diplomatskog kora i brojne srpske dijaspore.
       Svečano obeležavanje Dana državnosti R. Srbije u Bernu realizovano je uz podršku „AIR SERBIA“ i švajcarskih kompanija „STADLER“ i „EMILIO STEHER AG“.