Printer Friendly Version Литерарни конкурс @ 2 April 2019 02:57 PM

Амбасада Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији
Seminarstrasse 5, 3006 Bern

 

Поводом Дана словенске писмености, 24. маја, Амбасада Републике Србије у Швајцарској, у оквиру акције „Негујмо српски језик“, коју спроводи заједно са Министарством културе и информисања Р. Србије, расписује литерарни конкурс за избор најбољих радова на тему „Српски језик – моје благо“, намењен ученицима Допунске школе на српском језику у Швајцарској.
Циљ конкурса је неговање српског језика и ћирилице код деце српског порекла која живе у Швајцарској.
Услови конкурса: Радове на тему „Српски језик – моје благо“ могу да шаљу сви ученици Допунске школе на српском језику у Швајцарској, од 1. до 8. разреда. Сваки ученик може да пошаље само по један рад, који раније није објављиван у електронским и штампаним медијима, нити награђиван на другим конкурсима.
Учесници конкурса су подељени у две старосне категорије: од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда.
Технички услови за литерарне радове: Дужина текста може бити најмање 1 страна, а највише 3 стране формата А4, фонт Times New Roman 14. Текстови треба да буду штампани на ћирилици. За старосну групу од 1. до 4. разреда, прихватају се и радови писани руком.
Потребно је да на раду буде назначено следеће: име, презиме и разред учесника конкурса, адреса и и-мејл адреса ученика.
Крајњи рок за пријем радова: 17. мај 2019. године.
Радове са назнаком „За конкурс“ слати поштом на адресу: Botschaft der Republik Serbien, Seminarstrasse 5, 3006 Bern или мејлом на адресу press@ambasadasrbije.ch
Резултати конкурса ће бити објављени на интернет страници Амбасаде Републике Србије у Швајцарској (www.berne.mfa.gov.rs), а сви награђени ће о томе бити обавештени поштом или мејлом.
За три најбоља рада у категоријама од 1. до 4. и од 5. до 8. разреда предвиђене су награде и плакете.
О датуму и месту свечане доделе награда обавестићемо накнадно.
За сва питања, можете се обратити аташеу за културу Наталији Гуњић путем мејла  press@ambasadasrbije.ch

Берн, 02. април 2019. године