Printer Friendly Version Literalni konkurs @ 2 April 2019 03:03 PM

Ambasada Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji
Seminarstrasse 5, 3006 Bern

 

Povodom Dana slovenske pismenosti, 24. maja, Ambasada Republike Srbije u Švajcarskoj, u okviru akcije „Negujmo srpski jezik“, koju sprovodi zajedno sa Ministarstvom kulture i informisanja R. Srbije, raspisuje literarni konkurs za izbor najboljih radova na temu „Srpski jezik – moje blago“, namenjen učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku u Švajcarskoj.
Cilj konkursa je negovanje srpskog jezika i ćirilice kod dece srpskog porekla koja žive u Švajcarskoj.
Uslovi konkursa: Radove na temu „Srpski jezik – moje blago“ mogu da šalju svi učenici Dopunske škole na srpskom jeziku u Švajcarskoj, od 1. do 8. razreda. Svaki učenik može da pošalje samo po jedan rad, koji ranije nije objavljivan u elektronskim i štampanim medijima, niti nagrađivan na drugim konkursima.
Učesnici konkursa su podeljeni u dve starosne kategorije: od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.
Tehnički uslovi za literarne radove: Dužina teksta može biti najmanje 1 strana, a najviše 3 strane formata A4, font Times New Roman 14. Tekstovi treba da budu štampani na ćirilici. Za starosnu grupu od 1. do 4. razreda, prihvataju se i radovi pisani rukom.
Potrebno je da na radu bude naznačeno sledeće: ime, prezime i razred učesnika konkursa, adresa i i-mejl adresa učenika.
Krajnji rok za prijem radova: 17. maj 2019. godine.
Radove sa naznakom „Za konkurs“ slati poštom na adresu: Botschaft der Republik Serbien, Seminarstrasse 5, 3006 Bern ili mejlom na adresu press@ambasadasrbije.ch
Rezultati konkursa će biti objavljeni na internet stranici Ambasade Republike Srbije u Švajcarskoj (www.berne.mfa.gov.rs), a svi nagrađeni će o tome biti obavešteni poštom ili mejlom.
Za tri najbolja rada u kategorijama od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda predviđene su nagrade i plakete.
O datumu i mestu svečane dodele nagrada obavestićemo naknadno.
Za sva pitanja, možete se obratiti atašeu za kulturu Nataliji Gunjić putem mejla press@ambasadasrbije.ch


Bern, 02. april 2019. godine