Printer Friendly Version PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE „ŠUMADIJA I POMORAVLjE – DUŠA SRBIJE“ U AMBASADI, 12.04.2019. @ 17 April 2019 08:20 PM

U Ambasadi Republike Srbije u Bernu je 12.04.2019. godine održana promocija fotomonografije „Šumadija i Pomoravlje - Duša Srbije“, autora Predraga Cileta Mihajlovića i Zorana Petrovića, fotografa iz Kragujevca. Urednik je književnik Mirko Demić.
       Na početku večeri, prisutne je pozdravila ataše za kulturu N. Gunjić, uz nekoliko reči o fotomonografiji „Šumadija i Pomoravlje - Duša Srbije“ i značaju koji ovakav vid izdavaštva ima u predstavljanju Srbije, njene istorije i kulture.
       Pevačka grupa KUD „Kikac“, sopran Danijela Bjelica, akustičar Dejan Zorić i izvođač narodnih instrumenata Jovica Milutinović izveli su nekoliko numera, a publiku su pozdravili i pisci Udruženja srpskih pisaca Švajcarske, koji su govorilistihove svoje poezije.
       Gostovanje autora iz Kragujevca organizovao je radio „Krug“, a novinar i voditelj radija Violeta Aleksić bila je moderator večeri.