Printer Friendly Version ГОСТОВАЊЕ ХОРА БРАНКО ИЗ НИША У ШВАЈЦАРСКОЈ, 30. април – 03. мај 2019. @ 8 May 2019 02:56 PM

„Дечије-омладинска нишка црквена певачка дружина Бранко“ боравила је у посети Швајцарској од 30. априла до 03. маја, у организацији Парохије Св. Три Јерарха и Музичке франкофоно-српске школе западне Швајцарске.
       Том приликом, црквени хор „Бранко“ одржао је „Васкршњи концерт“ у катедрали Temple de Chailly у Лозани, 02. маја 2019. године. У једночасовном програму публици се представио реномирани дечије-омладински црквени хор који броји 40 деце, најстарији у Србији, а присутни, међу којима је било представника Града Лозана, швајцарске публике и наше дијаспоре, изузетно су топло реаговали на извођење композиција „Све си премудро створио Боже“, „Тамо далеко“, „Христос Васкрсе“ и многих других. У име Амбасаде Р. Србије концерту је присуствовала аташе за културу Наталија Гуњић, која је поздравила госте из Ниша.
        У петак, 03. маја, деца из Србије су била гости Амбасаде, где је уприличено дружење са амб. Снежаном Јанковић, која им је пожелела добродошлицу и истакла подршку Амбасаде организаторима из Лозане, на челу са проф. Нином Софронски, координатором Франкофоно-српске школе, која већ традиционално организује музичка гостовања српске деце у Швајцарској и обрнуто. Деца су затим извела неколико нумера, након чега су боравак у Швајцарској завршила посетом цркви „Св. Ћирила и Методија“ у Белпу крај Берна.