Printer Friendly Version GOSTOVANjE HORA BRANKO IZ NIŠA U ŠVAJCARSKOJ, 30. april – 03. maj 2019. @ 8 May 2019 02:57 PM

       „Dečije-omladinska niška crkvena pevačka družina Branko“ boravila je u poseti Švajcarskoj od 30. aprila do 03. maja, u organizaciji Parohije Sv. Tri Jerarha i Muzičke frankofono-srpske škole zapadne Švajcarske.
       Tom prilikom, crkveni hor „Branko“ održao je „Vaskršnji koncert“ u katedrali Temple de Chailly u Lozani, 02. maja 2019. godine. U jednočasovnom programu publici se predstavio renomirani dečije-omladinski crkveni hor koji broji 40 dece, najstariji u Srbiji, a prisutni, među kojima je bilo predstavnika Grada Lozana, švajcarske publike i naše dijaspore, izuzetno su toplo reagovali na izvođenje kompozicija „Sve si premudro stvorio Bože“, „Tamo daleko“, „Hristos Vaskrse“ i mnogih drugih. U ime Ambasade R. Srbije koncertu je prisustvovala ataše za kulturu Natalija Gunjić, koja je pozdravila goste iz Niša.
        U petak, 03. maja, deca iz Srbije su bila gosti Ambasade, gde je upriličeno druženje sa amb. Snežanom Janković, koja im je poželela dobrodošlicu i istakla podršku Ambasade organizatorima iz Lozane, na čelu sa prof. Ninom Sofronski, koordinatorom Frankofono-srpske škole, koja već tradicionalno organizuje muzička gostovanja srpske dece u Švajcarskoj i obrnuto. Deca su zatim izvela nekoliko numera, nakon čega su boravak u Švajcarskoj završila posetom crkvi „Sv. Ćirila i Metodija“ u Belpu kraj Berna.