Printer Friendly Version СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ „СВЕТИ САВА“ ИЗ АЛШТЕТЕНА ПРОСЛАВИО 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА, 04.05.2019. @ 9 May 2019 08:58 AM

Српски културни клуб „Свети Сава“ из Алштетена обележио је, 04. маја 2019., 25 година постојања. Тим поводом, свечаности је испред Амбасаде присуствовала аташе за културу Наталија Гуњић, која је поздравила присутне, упутила честитке домаћинима и истакла да је труд, рад и ентузијазам који КУД „Свети Сава“ већ 25 година уназад улаже у очување наше традиције, културе и језика од велике важности за опстанак Срба у Швајцарској. СKK „Свети Сава“ се захвалио на подршци Амбасади Р. Србије у Берну и Генералном Конзулату у Цириху, након чега су додељене захвалнице дугогодишњим сарадницима клуба.
Културно-уметнички програм који су, поред КУД „Свети Сава“, приредили и дечији ансамбли КУД „Хомоље“ и КУД „Коло“, наишао је на изузетно топао пријем скоро пет стотина званица. Mеђу присутнима је било представника Секретаријата за миграције Швајцарске, локалних медија и српске дијаспоре.