Printer Friendly Version ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ТОМБОЛА" ШВАЈЦАРСКОГ АУТОРА ТОМАСА КАДЕЛБАХА И КОНЦЕРТ КУД „ДОБРОСАВ РАДОВАНОВИЋ-КИКАЦ" У АМБАСАДИ, 28.06.2019. @ 16 July 2019 10:32 AM

У Амбасади Републике Србије у Берну је 28.06.2019. одржана промоција књиге „Томбола“ швајцарског аутора Томаса Каделбаха. Одломке из романа, чија радња се одвија у Београду, на српском и немачком језику су читали сâм аутор и председница удружења „Милева Марић Ајнштајн“, Јелена Митровић. Њихово излагање пратио је гитариста Дејан Зорић, изводећи познате београдске староградске мелодије и приближавајући присутнима, на тај начин, дух Београда.
    У наставку програма, КУД „Добросав Радовановић Кикац“, један од наших најуспешнијих ансамбала у Швајцарској, који је прошле године прославио 50 година постојања, представио је неке од најстаријих и ређе извођених народних песама из богате српске културне баштине. Музичку пратњу чинили су аутентични и ретки српски инструменти.
    Окупљене је, у име Амбасаде, поздравио конзул Предраг Мандић, истакавши, између осталог, да извођење ових старих народних песама, од којих један део потиче са простора Косова и Метохије, има утолико већу важност због Видовдана, који за Србе поседује снажан историјски значај.