Printer Friendly Version PROMOCIJA KNjIGE „TOMBOLA" ŠVAJCARSKOG AUTORA TOMASA KADELBAHA I KONCERT KUD „DOBROSAV RADOVANOVIĆ-KIKAC" U AMBASADI, 28.06.2019. @ 16 July 2019 10:34 AM

    U Ambasadi Republike Srbije u Bernu je 28.06.2019. održana promocija knjige „Tombola“ švajcarskog autora Tomasa Kadelbaha. Odlomke iz romana, čija radnja se odvija u Beogradu, na srpskom i nemačkom jeziku su čitali sâm autor i predsednica udruženja „Mileva Marić Ajnštajn“, Jelena Mitrović. Njihovo izlaganje pratio je gitarista Dejan Zorić, izvodeći poznate beogradske starogradske melodije i približavajući prisutnima, na taj način, duh Beograda.
    U nastavku programa, KUD „Dobrosav Radovanović Kikac“, jedan od naših najuspešnijih ansambala u Švajcarskoj, koji je prošle godine proslavio 50 godina postojanja, predstavio je neke od najstarijih i ređe izvođenih narodnih pesama iz bogate srpske kulturne baštine. Muzičku pratnju činili su autentični i retki srpski instrumenti.
    Okupljene je, u ime Ambasade, pozdravio konzul Predrag Mandić, istakavši, između ostalog, da izvođenje ovih starih narodnih pesama, od kojih jedan deo potiče sa prostora Kosova i Metohije, ima utoliko veću važnost zbog Vidovdana, koji za Srbe poseduje snažan istorijski značaj.