Printer Friendly Version УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА Р. СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА „СТРАТЕШКОМ ДИЈАЛОГУ О ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ“ У ЖЕНЕВИ, 07-08. новембар 2019. године @ 14 November 2019 03:50 PM

Председник Р. Србије А. Вучић узео је учешће на „Стратешком дијалогу о Западном Балкану“, 7-8. новембра 2019. године у Женеви. Циљ дијалога је унапређење и продубљивање регионалне и економске сарадње у циљу јачања стабилности читавог региона, као и припрема за будућност коју ће обликовати Четврта индустријска револуција. 
Поред председника Р. Србије А. Вучића и лидера из региона, на овогодишњем скупу су, између осталих, учествовали и Ж. Борел, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику, М. Чавушоглу, министар иностраних послова Турске, Е. Удолф-Штробл, министарка за дигитализацију и економију Аустрије, M. Палмер, заменик помоћника државног секретара САД и спец. представник за Западни Балкан и С. Чакрабарти, председник Европске банке за обнову и развој.
Учесници Стратешког дијалога су договорили да наставе са унапређивањем регионалне сарадње с циљем подстицања инклузивног раста, са повећањем конкурентности и иновативности, као и са припремама за Четврту индустријску револуцију.

Фото: Светски економски форум

Фото: Светски економски форум