Printer Friendly Version UČEŠĆE PREDSEDNIKA R. SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA „STRATEŠKOM DIJALOGU O ZAPADNOM BALKANU“ U ŽENEVI, 07-08. novembar 2019. godine @ 14 November 2019 03:52 PM

Predsednik R. Srbije A. Vučić uzeo je učešće na „Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu“, 7-8. novembra 2019. godine u Ženevi. Cilj dijaloga je unapređenje i produbljivanje regionalne i ekonomske saradnje u cilju jačanja stabilnosti čitavog regiona, kao i priprema za budućnost koju će oblikovati Četvrta industrijska revolucija. 
Pored predsednika R. Srbije A. Vučića i lidera iz regiona, na ovogodišnjem skupu su, između ostalih, učestvovali i Ž. Borel, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, M. Čavušoglu, ministar inostranih poslova Turske, E. Udolf-Štrobl, ministarka za digitalizaciju i ekonomiju Austrije, M. Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i spec. predstavnik za Zapadni Balkan i S. Čakrabarti, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj.
Učesnici Strateškog dijaloga su dogovorili da nastave sa unapređivanjem regionalne saradnje s ciljem podsticanja inkluzivnog rasta, sa povećanjem konkurentnosti i inovativnosti, kao i sa pripremama za Četvrtu industrijsku revoluciju.

Foto: Svetski ekonomski forum

Foto: Svetski ekonomski forum