Printer Friendly Version DEČIJA SMOTRA SRPSKOG FOLKLORA U ŠVAJCARSKOJ, 16.11.2019. @ 19 November 2019 02:12 PM

U Dietikonu nadomak Ciriha, 16.11.2019., održana je 22. po redu Dečija smotra srpskog folklora Švajcarske. Organizator smotre je Savez srpskog foklora Švajcarske, a ovogodišnji domaćin bilo je KUD „Izvor“ iz Sent Galena. 
      Na početku manifestacije skup su pozdravili predsednik Saveza srpskog folklora Švajcarske Nenad Milenković u svojstvu organizatora, domaćin smotre Ivan Ristović, predsednik KUD „Izvor“, i protojerej Srpske pravoslavne crkve u Cirihu Branimir Petković.
      Prisutnima se ispred Ambasade obratio otpravnik poslova Bojan Stojanopvić, koji je učesnicima smotre i gostima preneo pozdrave PR Srbije A. Vučića, pokrovitelja ove smotre, ali i Evropske smotre srpskog folklora koju je u junu o.g. švajcarski savez organizovao u Beogradu. Pozvao je sve prisutne, a posebno najmlađe posetioce i učesnike smotre da što češće dolaze u Srbiju, s tendencijom da se jednog dana vrate u otadžbinu i svojim znanjima i iskustvima koja su stekli i nadogradili u Švajcarskoj, doprinesu njenom napretku.     
      Smotri je prisustvovao i Vladimir Koturović iz Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu MSP.
      U takmičarskom delu programa nastupilo je 11 ansambala, a pobedu je odnelo Srpsko folklorno društvo „Homolje“ iz kantona Sent Galen.