Printer Friendly Version Наставничко веће, 08.12.2019.год. @ 9 December 2019 08:51 AM

У Амбасади Републике Србије у Берну, у недељу 08. децембра 2019. године, одржано је ново наставничко веће наставника који остварују образовно-васпитни рад на српском језику у Швајцарској Конфедерацији, чиме је настављена лепа и корисна традиција у одржавању ове врсте састанака. Наставничко веће је водила Координатор допунске наставе у иностранству за Немачку и Швајцарску, Биљана Букинац.
Наставничком већу је присуствовао, и окупљене наставнике у име Амбасаде поздравио, конзул Предраг Мандић, речима да је ово још једна потврда одличне сарадње коју наставници остварују са Амбасадом годинама уназад, али свеукупно гледано и подршке коју Министарство спољних послова пружа Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Конзул је искористио ову пригоду да новоизабраним наставницима уручи решења за радно ангажовање, чиме је и званично отпочео њихов одговоран посао предавања српског језика и културе деци наших грађана у Швајцарској.
Предавања су, подсетимо, почела тек у новембру 2019. године, због административних проблема са издавањем улазних виза и радних дозвола наставницима који су изабрани на конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, расписаном и окончаном у априлу 2019. године.