Printer Friendly Version КУД „ВЕЗ“ ПРОСЛАВИЛО ПЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА, 14.12.2019. @ 16 December 2019 10:59 AM

Културно-уметничко друштво „Вез“ из Лозане обележило је пет година постојања концертом „Зимска мелодија“, у Ренону (Renens) надомак Лозане 14. децембра.
       Том приликом, гостима се најпре обратила Karine Clerc, председница Одељења за интеграције и члан Управе за социјална питања и финансије Општине Ренон, која је похвалила интеграцију Срба у овој општини и истакла добро искуство у сарадњи са КУД-ом „Вез“ и другим српским клубовима. Присутне је, затим, поздравио амбасадор Г. Брадић, који је истакао значај посвећеног ангажовања КУД-а „Вез“, као и других културно-уметничких друштава у Швајцарској, за очување наше традиције и културе.
       Неколико фолклорних ансамбала представило је присутнима игре, песме и обичаје из различитих крајева Србије, а специјални гост вечери била је наша поп певачица Јелена Томашевић, која је извела своје најпознатије нумере.
       Публика, међу којом је било представника локалних власти, швајцарских гостију и бројних припадника српске дијаспоре, веома је топло реаговала на музички програм.

        Страницу из "ВЕСТИ - дијаспора" можете погледати ОВДЕ