Printer Friendly Version KUD „VEZ“ PROSLAVILO PET GODINA POSTOJANjA, 14.12.2019. @ 16 December 2019 11:02 AM

Kulturno-umetničko društvo „Vez“ iz Lozane obeležilo je pet godina postojanja koncertom „Zimska melodija“, u Renonu (Renens) nadomak Lozane 14. decembra.
       Tom prilikom, gostima se najpre obratila Karine Clerc, predsednica Odeljenja za integracije i član Uprave za socijalna pitanja i finansije Opštine Renon, koja je pohvalila integraciju Srba u ovoj opštini i istakla dobro iskustvo u saradnji sa KUD-om „Vez“ i drugim srpskim klubovima. Prisutne je, zatim, pozdravio ambasador G. Bradić, koji je istakao značaj posvećenog angažovanja KUD-a „Vez“, kao i drugih kulturno-umetničkih društava u Švajcarskoj, za očuvanje naše tradicije i kulture.
       Nekoliko folklornih ansambala predstavilo je prisutnima igre, pesme i običaje iz različitih krajeva Srbije, a specijalni gost večeri bila je naša pop pevačica Jelena Tomašević, koja je izvela svoje najpoznatije numere.
       Publika, među kojom je bilo predstavnika lokalnih vlasti, švajcarskih gostiju i brojnih pripadnika srpske dijaspore, veoma je toplo reagovala na muzički program.

         Stranicu iz "VESTI-dijaspora" možete pogledati OVDE