Printer Friendly Version УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ СТУДЕНАТА У ШВАЈЦАРСКОЈ (УСС) ОБЕЛЕЖИЛО СВОЈУ СЛАВУ, 29.02.2020. @ 2 March 2020 01:20 PM

Удружење српских студената у Швајцарској (УСС) обележило је у суботу, 29. фебруара, у Храму Успења пресвете богородице у Цириху, своју славу светог Фотија Цариградског.
       Свештеници Храма Успења пресвете богородице (Pfarrei Maria Entschlafen) отац Ненад Михајловић и отац Мирослав Симијоновић исекли су славски колач и том приликом указали на значај окупљања српске интелигенције и верника, са циљем очувања православља, српског језика и културе наших људи у отаџбини. Пригодну беседу је у име присутних студената изговорио председник УСС Срђан Стефановић.
       Амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић и генерални конзул у Цириху Зоран Јеремић захвалили су се свештеницима и студентима што у временима, у којима је српски народ изложен тешким изазовима, исказују јединство и слогу, о чему сведочи редовно окупљање и организација различитих догађаја, као што је и обележавање славе српских студената у Швајцарској. Амбасадор Брадић и генерални конзул Јеремић честитајући славу, пожелели су студентима, такође, да што пре заврше студије, као и да размисле о повратку и свом могућем ангажовању у Србији, одакле су дошли или одакле потичу њихови родитељи.