Printer Friendly Version UDRUŽENjE SRPSKIH STUDENATA U ŠVAJCARSKOJ (USS) OBELEŽILO SVOJU SLAVU, 29.02.2020. @ 2 March 2020 01:21 PM

Udruženje srpskih studenata u Švajcarskoj (USS) obeležilo je u subotu, 29. februara, u Hramu Uspenja presvete bogorodice u Cirihu, svoju slavu svetog Fotija Carigradskog.
       Sveštenici Hrama Uspenja presvete bogorodice (Pfarrei Maria Entschlafen) otac Nenad Mihajlović i otac Miroslav Simijonović isekli su slavski kolač i tom prilikom ukazali na značaj okupljanja srpske inteligencije i vernika, sa ciljem očuvanja pravoslavlja, srpskog jezika i kulture naših ljudi u otadžbini. Prigodnu besedu je u ime prisutnih studenata izgovorio predsednik USS Srđan Stefanović.
       Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić i generalni konzul u Cirihu Zoran Jeremić zahvalili su se sveštenicima i studentima što u vremenima, u kojima je srpski narod izložen teškim izazovima, iskazuju jedinstvo i slogu, o čemu svedoči redovno okupljanje i organizacija različitih događaja, kao što je i obeležavanje slave srpskih studenata u Švajcarskoj. Ambasador Bradić i generalni konzul Jeremić čestitajući slavu, poželeli su studentima, takođe, da što pre završe studije, kao i da razmisle o povratku i svom mogućem angažovanju u Srbiji, odakle su došli ili odakle potiču njihovi roditelji.