Printer Friendly Version ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА ПРОФ. ДР ЗОРАНА РАДОЈИЧИЋА БЕРНУ, 09.10.2020. @ 12 October 2020 12:29 PM

Градоначелник Београда проф. др Радојичић, у оквиру учешћа на првом Форуму градоначелника 2020 у Женеви, посетио је Берн, где се састао са градоначелником Алеком фон Графенридом.
       Градоначелници су истакли добру дугогодишњу сарадњу и пријатељске односе два града, који су формализовани потписивањем Споразума о сарадњи и пријатељству између Београда и Берна 2016. године. Током разговора су анализиране тачке овог споразума, њихова реализација, као и потенцијали за унапређење даље сарадње двају градова.
       Тема разговора била је и развијање концепта зеленог и паметног града, где су искуства Берна драгоцена Београду, посебно у области инфраструктуре и заштите животне средине.       Договорена је и узвратна посета делегације града Берна Београду.
       Истог дана, наша делегација на челу са градоначелником Радојичићем обишла је и Енергетски центар „Forsthaus“ у Берну, ради упознавања са системом спаљивања отпада, који уједно смањује емисију штетних гасова у граду. Посета ове комбиноване електране од великог је значаја за даљи развој Београда у складу са концептом паметног и еколошког града, који подразумева одрживу производњу и рационално коришћење електричне енергије.

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1776820-radojicic-sa-gradonacelnikom-berna-o-razvoju-zelenog-i-pametnog-grada/