Printer Friendly Version POSETA GRADONAČELNIKA BEOGRADA PROF. DR ZORANA RADOJIČIĆA BERNU, 09.10.2020. @ 12 October 2020 12:32 PM

Gradonačelnik Beograda prof. dr Radojičić, u okviru učešća na prvom Forumu gradonačelnika 2020 u Ženevi, posetio je Bern, gde se sastao sa gradonačelnikom Alekom fon Grafenridom.
       Gradonačelnici su istakli dobru dugogodišnju saradnju i prijateljske odnose dva grada, koji su formalizovani potpisivanjem Sporazuma o saradnji i prijateljstvu između Beograda i Berna 2016. godine. Tokom razgovora su analizirane tačke ovog sporazuma, njihova realizacija, kao i potencijali za unapređenje dalje saradnje dvaju gradova.
       Tema razgovora bila je i razvijanje koncepta zelenog i pametnog grada, gde su iskustva Berna dragocena Beogradu, posebno u oblasti infrastrukture i zaštite životne sredine.       Dogovorena je i uzvratna poseta delegacije grada Berna Beogradu.
       Istog dana, naša delegacija na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem obišla je i Energetski centar „Forsthaus“ u Bernu, radi upoznavanja sa sistemom spaljivanja otpada, koji ujedno smanjuje emisiju štetnih gasova u gradu. Poseta ove kombinovane elektrane od velikog je značaja za dalji razvoj Beograda u skladu sa konceptom pametnog i ekološkog grada, koji podrazumeva održivu proizvodnju i racionalno korišćenje električne energije.

http://www.beograd.rs/lat/beoinfo/1776820-radojicic-sa-gradonacelnikom-berna-o-razvoju-zelenog-i-pametnog-grada/