Printer Friendly Version Амбасадор Брадић разговарао са амбасадором Мађарске Чукором, 16.03.2021. @ 17 March 2021 12:08 PM

Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Горан Брадић састао се данас са новим амбасадором Мађарске у Швајцарској др Јожефом Чукором, са којим је разговарао о билатералним односима две земље, епидемиолошкој ситуацији и вакцинацији.

Саговорници су се сагласили да се билатерални односи две земље крећу узлазном путањом већ готово целу деценију, о чему сведоче бројни позитивни резултати у економској, инфраструктурној и енергетској сарадњи, али пре свега и отворени и присни политички контакти највиших државних руководилаца две земље.

Према речима амбасадора Чукора, Мађарска ће наставити да снажно и активно подржава процес евроинтеграција Србије, како на билатералној основи, тако и у оквиру Вишеградске четворке, као и преко свог комесара за добросуседске односе и проширење у Бриселу Оливера Вархељија.

Амбасадор Чукор истакао је да Србија има посебну позицију у односу на све суседне државе Мађарске, не само због добрих политичких и економских односа, већ и због изузетног третмана и положаја који мађарска мањина ужива у Србији, а која представља специфичан, врло важан мост свеукупне сарадње између две земље.