Printer Friendly Version Ambasador Bradić razgovarao sa ambasadorom Mađarske Čukorom, 16.03.2021. @ 17 March 2021 12:10 PM

Ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić sastao se danas sa novim ambasadorom Mađarske u Švajcarskoj dr Jožefom Čukorom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje, epidemiološkoj situaciji i vakcinaciji.

Sagovornici su se saglasili da se bilateralni odnosi dve zemlje kreću uzlaznom putanjom već gotovo celu deceniju, o čemu svedoče brojni pozitivni rezultati u ekonomskoj, infrastrukturnoj i energetskoj saradnji, ali pre svega i otvoreni i prisni politički kontakti najviših državnih rukovodilaca dve zemlje.

Prema rečima ambasadora Čukora, Mađarska će nastaviti da snažno i aktivno podržava proces evrointegracija Srbije, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okviru Višegradske četvorke, kao i preko svog komesara za dobrosusedske odnose i proširenje u Briselu Olivera Varheljija.

Ambasador Čukor istakao je da Srbija ima posebnu poziciju u odnosu na sve susedne države Mađarske, ne samo zbog dobrih političkih i ekonomskih odnosa, već i zbog izuzetnog tretmana i položaja koji mađarska manjina uživa u Srbiji, a koja predstavlja specifičan, vrlo važan most sveukupne saradnje između dve zemlje.