Printer Friendly Version Сусрет министра спољних послова Швајцарске Касиса са амбасадором Брадићем, 07.09.2021. @ 7 September 2021 11:37 AM

Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић сложио се са оценом шефа швајцарске дипломатије Игнациа Касиса да су политички и дипломатски односи између две земље добри, а да врло добра сарадња у области привреде, науке, културе и на другим пољима има значајан потенцијал за даље јачање и продубљивање.
Посебну пажњу министар Касис је у разговору посветио предстојећој регионалној конференцији у Берну, 13. и 14. септембра, „ SEEIIST“ (South East European International Institute for Sustainable Technologies), на којој учествују делегације десетак земаља, укључујући и Републику Србију. Очекује се присуство више министара спољних послова и/или науке и технолошког развоја, тј. високих представника држава чланица поменуте иницијативе.
Министар Касис се, такође, интересовао како Република Србија види положај, статус и активности српске дијаспоре и њених удружења у Швајцарској.