Printer Friendly Version Susret ministra spoljnih poslova Švajcarske Kasisa sa ambasadorom Bradićem, 07.09.2021. @ 7 September 2021 11:37 AM

Ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić složio se sa ocenom šefa švajcarske diplomatije Ignacia Kasisa da su politički i diplomatski odnosi između dve zemlje dobri, a da vrlo dobra saradnja u oblasti privrede, nauke, kulture i na drugim poljima ima značajan potencijal za dalje jačanje i produbljivanje.
Posebnu pažnju ministar Kasis je u razgovoru posvetio predstojećoj regionalnoj konferenciji u Bernu, 13. i 14. septembra, „SEEIIST“ (South East European International Institute for Sustainable Technologies), na kojoj učestvuju delegacije desetak zemalja, uključujući i Republiku Srbiju. Očekuje se prisustvo više ministara spoljnih poslova i/ili nauke i tehnološkog razvoja, tj. visokih predstavnika država članica pomenute inicijative.
Ministar Kasis se, takođe, interesovao kako Republika Srbija vidi položaj, status i aktivnosti srpske dijaspore i njenih udruženja u Švajcarskoj.