Printer Friendly Version Трговинска комора Швајцарске – Централна Европа: Quo Vadis Post Covid? (9. септембра 2021.) @ 10 September 2021 02:51 PM

Амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић присуствовао је панел-дискусији посвећеној теми оживљавања привреде у Европи, након пандемије Kовид-19, коју је у Цириху организовала Трговинска комора Швајцарске за Централну Европу.

Председник Тговинске коморе Оливер Берчингер, директорка асоцијације привредника “Switzerland Global Enterprise” Симоне Вајс Феделе, потпредседница швајцарске Агенције за осигурање извоза (SERV) Верена Уцингер, аналитичари више банака, као и власници неколико швајцарских фирми које послују у региону Централне и Источне Европе говорили су о утицају које је пандемија оставила на компаније у Швајцарској и другим земљама Европе, искуствима и резултатима који су из тога произашли, као и сугестијама како да се у привредници у будућности лакше суоче са сличним изазовима.

Констатовано је да предузећа у региону Централне и Источне Европе представлају добар избор за диверзификацију путева снабдевања, производњу одређених добара и пружање услуга, а које до сада претежно обављале компаније у Азији и другим реигонима света. Препорука америчким, европским и швајцарским улагачима гласи да треба да искористе могућности за успостављање нових пословних контаката и јачање економских веза са партнерима у региону Централне и Источне Европе.