Printer Friendly Version Sastanak аmbasadorа RS u Bernu Gorana Bradića sa predstavnicima humanitarne organizacije „28.Jun“, 25.01.2022 @ 26 January 2022 12:44 PM

Ambasador R. Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić sastao se sa predstavnicima švajcarskog ogranka humanitarne organizacije „28. Jun“ Darkom Zoranom i Jelenom Obrenović. Ovo neprofitno udruženje, sa posebnim konsultativnim statusom pri Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija (ECOSOC), u Švajcarskoj funkcioniše kao ogranak centrale u Australiji.
Aktivisti „28. Juna“ su ambasadora upoznali sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima rada u Švajcarskoj, kao i planovima za naredni period. Konstatovano je da je neophodno da se što pre formalno pravno završi registracija ove organizacije u Švajcarskoj, kako bi još uspešnije nastavila saradnju sa partnerskim organizacijama u tzv. regionu DACH (Nemačka, Austrija, Švajcarska). Dogovoreno je, takođe, da se radi i na povezivanju „28. Juna“ sa sličnim švajcarskim organizacijama, firmama, kao i srpskim privrednicima i udruženjima naših građana.