Printer Friendly Version StarTech конкурс 2022 @ 13 May 2022 11:36 AM

У оквиру програма StarTech, од 18. марта до 18. маја 2022. отворен je други конкурс за доделу око милион долара бесповратних средстава за иновације у нословању.
Стартапови, тимови, предузетници, микро, мала и средња предузећа кроз програм могу да конкуришу за подршку за развој иновација или дигиталну трансформацију пословања у износу од 15.000 до 100.000 америчких долара.
Подршка je подељена у три ЛOT-a:
•   ЛОТ 1 - Подршка стартаповима и неформалним тимовима са иновативним
идејама
• ЛОТ 2 - Подршка малим и средњим бизнисима за развој иновација и/или дигиталну трансформацију
• ЛОТ 3 - Подршка малим и средњим бизнисима за развој иновација и/или дигиталну трансформацију са циљем извоза или повећања броја радних места

StarTech je трогодишњи пројекат за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији привреде у Србији, који спроводи НАЛЕД, a финансира компанија Philip Morris International. Циљ пројекта je убрзање раста српских компанија и трансформација традиционалне економије у дигиталну, кроз пружање подршке у виду бесповратних финансијских средстава и експертизе, унапређења услова за иновативно предузетништво и промоцију домаћих иновативних бизниса.
Један од аспеката StarTech пројекта je јачање веза наших грађана који живе и бораве у иностранству са Србијом, и то не само кроз стварање подстицајних услова за живот и рад у Србији, већ и кроз њихово укључивање у иновациони екосистем и економију знања и из земаља у којима бораве, путем су-оснивања стартапова, учешћа у реализацији иновативних пројеката и финансирања стартапова и иновационих пројеката.
У том смислу, иако je услов за учешће на конкурсу да се ради о стартап тимовима које већински чине грађани Србије са сталним пребивалиштем на територији Србије, односно о привредним субјектима са већинским домаћим власништвом (најмање 51%), при оцени пријава ће нарочито позитивно бити вредноване oне које садрже неку врсту повезивања са нашим грађанима у иностранству.
Све   информације   о   условима   конкурса,   начину   пријаве   и   пријавној документацији доступне су на страници www.startech.org.rs/konkurs2022 .