Printer Friendly Version StarTech konkurs 2022 @ 13 May 2022 11:39 AM

U okviru programa StarTech, od 18. marta do 18. maja 2022. otvoren je drugi konkurs za dodelu oko milion dolara bespovratnih sredstava za inovacije u noslovanju.
Startapovi, timovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća kroz program mogu da konkurišu za podršku za razvoj inovacija ili digitalnu transformaciju poslovanja u iznosu od 15.000 do 100.000 američkih dolara.
Podrška je podeljena u tri LOT-a:
•   LOT 1 - Podrška startapovima i neformalnim timovima sa inovativnim
idejama
• LOT 2 - Podrška malim i srednjim biznisima za razvoj inovacija i/ili digitalnu transformaciju
• LOT 3 - Podrška malim i srednjim biznisima za razvoj inovacija i/ili digitalnu transformaciju sa ciljem izvoza ili povećanja broja radnih mesta

StarTech je trogodišnji projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, koji sprovodi NALED, a finansira kompanija Philip Morris International. Cilj projekta je ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu, kroz pružanje podrške u vidu bespovratnih finansijskih sredstava i ekspertize, unapređenja uslova za inovativno preduzetništvo i promociju domaćih inovativnih biznisa.
Jedan od aspekata StarTech projekta je jačanje veza naših građana koji žive i borave u inostranstvu sa Srbijom, i to ne samo kroz stvaranje podsticajnih uslova za život i rad u Srbiji, već i kroz njihovo uključivanje u inovacioni ekosistem i ekonomiju znanja i iz zemalja u kojima borave, putem su-osnivanja startapova, učešća u realizaciji inovativnih projekata i finansiranja startapova i inovacionih projekata.
U tom smislu, iako je uslov za učešće na konkursu da se radi o startap timovima koje većinski čine građani Srbije sa stalnim prebivalištem na teritoriji Srbije, odnosno o privrednim subjektima sa većinskim domaćim vlasništvom (najmanje 51%), pri oceni prijava će naročito pozitivno biti vrednovane one koje sadrže neku vrstu povezivanja sa našim građanima u inostranstvu.
Sve   informacije   o   uslovima   konkursa,   načinu   prijave   i   prijavnoj dokumentaciji dostupne su na stranici www.startech.org.rs/konkurs2022 .