Printer Friendly Version Наставак успешне привредне сарадње са Швајцарском 12.07.2022. @ 12 July 2022 03:19 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са генералним директором Женевске привредне коморе (CCIG) Винсентом Субилијеом о наставку већ успешне сарадње, привлачењу нових инвеститора и промоцији пословних могућности Србије.

Брнабић је саговорнике упознала са добром пословном климом у Србији и представила привредне области које су погодне за улагања, а акценат је стављен на дигитализацију, вештачку интелигенцију и биотехнологију.

Премијерка је посебно указала и на погодности доступне страним улагачима.

Она је подвукла да је Швајцарска међу водећим инвеститорима у Србији у области информационих технологија, будући да та област у нашој земљи има велики потенцијал за развој.  

Председница Владе је посебно указала на значај биотехнологије као перспективне области сарадње са компанијама из Женеве.

Према њеним речима, стручњаци из Србије могу много да науче од колега из Швајцарске када је реч о тој области, а у прилог томе говори и то што Србија развија окружење за развој биотехнологије.

Сублије је рекао да Србија, као напредна економија, може значајно да допринесе даљем унапређењу пословних могућности женевских компанија које желе да инвестирају и да је зато његова мисија да подстиче и олакшава тим компанијама да дођу и да то и учине.

Састанку у Влади Србије присуствовали су амбасадор Швајцарске Урс Шмид и председник Швајцарско-српске трговинске коморе Мајо Мићовић.

 

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs