Printer Friendly Version Konzul Mandić sa učesnicima međunarodnog dečijeg Rukometnog kampa u Gumligenu 18.07.2022. @ 21 July 2022 09:38 AM

U Gumligenu (pored Berna) je ove sedmice otvoren međunarodni dečiji Rukometni kamp „Nikola Portner i prijatelji“. Reč je o sportskom događaju internacionalnog karaktera, koji je ime dobio po kapitenu švajcarske rukometne reprezentacije, Nikoli Portneru, čiji je otac bio proslavljeni srpski rukometaš Zlatko Portner. Organizator ovog kampa je neprofitna sportska organizacija „Sport NoLimit“ iz Lozane, zajedno sa Rukometnom akademijom Švajcarske.

Kamp traje od 18. do 23. jula i održava se u gradskoj sportskoj dvorani. Četvrtu godinu zaredom okuplja sve veći broj dece, ali i profesionalnih trenera. Kamp je namenjen deci uzrasta između 13 i 18 godina, kojih je i ove godine bilo više od 50. Idejni tvorac i rukovodilac kampa je David Miloradović, predsednik „Sport NoLimit“ organizacije i takođe uspešan rukometni trener u Švajcarskoj, dok su gostujući treneri Akim Komnenić (Srbija), Slobodan Aćimov (Srbija), Nikola Marinović (Srbija), Marko Markiš (Hrvatska), Žoel Da Silva (Francuska), Ulf Anderson (Švedska) i Klaus Feldman (Nemačka).

Trenere i decu je na otvaranju pozdravio konzul R. Srbije u Bernu Predrag Mandić, poželevši im puno uspeha i zahvalivši rukometnim stručnjacima što su se odazvali pozivu organizatora da prenesu svoje dragoceno znanje novim generacijama.