Printer Friendly Version Конзул Мандић са учесницима међународног дечијег Рукометног кампа у Гумлигену 18.07.2022. @ 21 July 2022 09:40 AM

У Гумлигену (поред Берна) је ове седмице отворен међународни дечији Рукометни камп „Никола Портнер и пријатељи“. Реч је о спортском догађају интернационалног карактера, који је име добио по капитену швајцарске рукометне репрезентације, Николи Портнеру, чији је отац био прослављени српски рукометаш Златко Портнер. Организатор овог кампа је непрофитна спортска организација „Sport NoLimit“ из Лозане, заједно са Рукометном академијом Швајцарске.

Камп траје од 18. до 23. јула и одржава се у градској спортској дворани. Четврту годину заредом окупља све већи број деце, али и професионалних тренера. Камп је намењен деци узраста између 13 и 18 година, којих је и ове године било више од 50. Идејни творац и руководилац кампа је Давид Милорадовић, председник „Sport NoLimit“ организације и такође успешан рукометни тренер у Швајцарској, док су гостујући тренери Аким Комненић (Србија), Слободан Аћимов (Србија), Никола Мариновић (Србија), Марко Маркиш (Хрватска), Жоел Да Силва (Француска), Улф Андерсон (Шведска) и Клаус Фелдман (Немачка).

Тренере и децу је на отварању поздравио конзул Р. Србије у Берну Предраг Мандић, пожелевши им пуно успеха и захваливши рукометним стручњацима што су се одазвали позиву организатора да пренесу своје драгоцено знање новим генерацијама.