Printer Friendly Version Стручњаци српскe државне управе на усавршавању у Швајарској 21.07.2022. @ 22 July 2022 08:02 AM

Група експерата Републичког секретаријата за јавне политике и Министарства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије учествује у Берну на двонедељном семинару у оквиру Међународног програма за развој и тренинг (International Program for Development Evaluation Training / IPDET),  заједно са колегама из већег броја европских држава.

Представници Србије су једини из региона Западног Балкана који су ове године позвани на „IPDET 2022“, који од 10. до 23. јула организују Светска банка и Универзитета Берн. Циљеви семинара су евалуирање, провера, повећање ефикасности рада, усавршавање вештина и знања службеника, које они касније примењују у пракси и преносе колегама из других институција државне управе.    

Делегација Републичког секретаријата за јавне политике и Министарства за државну управу и локалну самоупрву посетила је Амбасаду Србије у Берну и том приликом су амбасадора Горана Брадића  упознали са активностима и искуствима током учешћа на „IPDET 2022“.