Printer Friendly Version Stručnjaci srpske državne uprave na usavršavanju u Švajarskoj 21.07.2022. @ 22 July 2022 08:05 AM

Grupa eksperata Republičkog sekretarijata za javne politike i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije učestvuje u Bernu na dvonedeljnom seminaru u okviru Međunarodnog programa za razvoj i trening (International Program for Development Evaluation Training / IPDET),  zajedno sa kolegama iz većeg broja evropskih država.

Predstavnici Srbije su jedini iz regiona Zapadnog Balkana koji su ove godine pozvani na „IPDET 2022“, koji od 10. do 23. jula organizuju Svetska banka i Univerziteta Bern. Ciljevi seminara su evaluiranje, provera, povećanje efikasnosti rada, usavršavanje veština i znanja službenika, koje oni kasnije primenjuju u praksi i prenose kolegama iz drugih institucija državne uprave.     

Delegacija Republičkog sekretarijata za javne politike i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samouprvu posetila je Ambasadu Srbije u Bernu i tom prilikom su ambasadora Gorana Bradića  upoznali sa aktivnostima i iskustvima tokom učešća na „IPDET 2022“.